Effect advies- en tekstbureau

Momenten

18 oktober De 3e jaargang van de Staverdense Boekenclub is van start gegaan met een informatiebijeenkomst begin deze maand. De eerste bijeenkomst is op 4 december. Meedoen kan nog. 'Valrepers' meld je je snel aan? 

15 oktober De FNRS kan de folders over opfokstallen en trainingsstallen nu ook in het Engels aanbieden. Hoefnoot van de paarden: The grass is always greener on the other side. 

7 en 14 oktober Tijdens de poŽzielessen merkte ik dat Het Anker in Zwartebroek veel leerlingen heeft met een creatief talent. Dat was duidelijk te merken. In hun eigen woorden: dat was regendoorzichtig.

juli Over een jaar docent NT2 zijn? Dat was niet de belangrijkste reden om me aan te melden voor de opleiding docent Nederlands als tweede taal in Nijmegen, Radboud in'to languages. Ik ga graag de schoolbanken in en stagelopen om straks een inspirerende docent te kunnen zijn.

mei Eenvoudig aandachtig, eenvoudig integer: Joke Faas, rouw- en verliesbegeleider met haar praktijk Regenboogtranen. Ik mocht je uitstraling met woorden ondersteunen. 

5 februari 2014 Voor de derde keer bij de beste 100 gedichten van de Turingwedstrijd. De bijbehorende bundel heet: Daar komt de poŽzie.  

augustus Er is werk aan de (Health) winkel voor mij. Al een tijdje trouwens. Fijn, want het zijn jonge, enthousiaste ondernemers met een hoge gunfactor. Eerlijke producten, prima service. Breng er eens een bezoekje tijdens je boodschappenronde in de digitale winkelstraat (health-winkel.nl).

19 juni Nieuwe plannen gemaakt met Katherine van Brasserie Staverden voor het volgende seizoen van de Staverdense Boekenclub. Hopelijk wordt het volgende initiatief, de EERSTE Staverdense PoŽzieclub, net zo succesvol.

mei 2013 Een mooie klus bij Boretti, La Gazzetta schrijven... Met de factuur ging het minder voortvarend. IBAN toegevoegd - dat is toch al mooi - alleen ťťn nulletje vergeten. Vervolgens liep de hele batch-betaling vast. Sorry, Boretti!

9 maart 2013 Love & Marriage Beurs in Utrecht. Op de sfeervolle beurs waren er natuurlijk veel aanstaande bruidsparen die elkaar het jawoord gaan geven. Wie van hen zegt ja tegen mij als trouwambtenaar? De eerste prille contacten zijn gelegd, ik ben zo nieuwsgierig naar wat daaruit zou kunnen opbloeien. 

6 februari 2013 Naaktlopen met je  hersenen is de naam van de bundel van de top 100-dichters van de Turing.

20 december 2012 Binnenkomen, een van de ongeveer 10.000 inzendingen van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, is door naar de top 100!

13 december 2012 We gaan een stukje geschiedenis toevoegen aan de toch al zo rijke historie van het kleinste stadje van Nederland, Staverden, want in de brasserie wordt de eerste Staverdense Boekenclub gehouden.

6 december 2012 Als poŽziejuf op De Lichtboei in Kootwijkerbroek, een heerlijke middag!

25 november 2012 Lancering van de website LiveMyLife, het geesteskind van Helen en Marinho Simaela. Roze, tere bloemen kreeg ik voor mijn teksten, bedankt.

27 oktober 2012 Verkleed als zwerver heb ik alle op straat gevonden, in dozen verzamelde poŽzie voorgedragen aan de bezoekers van de eerste Barneveldse Boekenmarkt.

20 oktober 2012 Op de boekenfair op kasteel Staverden, onder het toeziend oog van kasteelvrouwe Katherine, folders uitgedeeld over de nieuw op te richten Staverdense Boekenclub.

29 september 2012 Mee als sagen-, mythen- en verhalenverteller op de huifkar vanaf accommodatiecentrum Dop Heets Del.

28 september 2012 OfficiŽle boekpresentatie van De Yi-methode van Wim Maulany.

21 september 2012 Coby, met mijn vertaling van de Engelse tabel heeft het niets te maken. Je gaat gewoon op eigen (wils)kracht slagen voor je studie, ik weet het zeker.

19 juli 2012 Ontmoeting met drie Molukse 'tantes' in het net geopende Rumah Maluku om te ruiken, te proeven en te horen hoe het dorpsgedicht over de Molukse gemeenschap moet gaan smaken.

juni 2012 Erg druk met de werkzaamheden van Wim Maulany's boek.

4 mei 2012 Mijn gedicht over 4 mei heb ik voorgedragen tijdens de herdenkingsbijeenkomst op de begraafplaats in Barneveld.

22 april 2012 Het voorjaarsoffensief van Natuurmonumenten's poŽzieroute. Ik heb me met de andere dichters in het bos verschanst om argeloze voorbijgangers te lokken met wat natte verzen.

10 maart 2012 Tentoonstelling Textiel & Taal in Huizen. Wat een mooie comspiratie.

januari 2012 Zere vingers van het corrigeren van alle rapporten deze weken, maar ik heb een balsem: naar Rome voor een korte vakantie en daar handenvol cultuur erop smeren. 

oktober 2011 Er is een dichtersclub geboren. Wat ons bindt: deelname aan de Gedichtenwisseling in de bibliotheek van Barneveld op nationale gedichtendag in januari ťn liefde voor de poŽzie.

8 oktober 2011 Opening poŽzieroute van Natuurmonumenten. In het voorjaar volgt een tweede opening. Ja, elke gelegenheid voor een feestje moet je aangrijpen.

10 september 2011 Het huwelijk van Sicco en Anneke heb ik vandaag mogen voltrekken. Ik voelde me vooral een eregast, een van de intimi, bij deze zo persoonlijke huwelijksceremonie in de open lucht.

29 juli 2011 Verhuisd naar Nieuw Milligen!

14 juli 2011 In Frankrijk een feestdag. Voor mij voelde het feestelijk dat Henk en Geertje blij en ontroerd waren door de toespraak die ik voor ze heb geschreven. Ghostwriter voor de woorden van de trotse ouders van de bruid. Een jaar eerder een toespraak voor de jongste dochter, nu eentje voor de oudste. Jammer dat ze niet meer dochters hebben.

4 juni 2011 Aanwezig als dorpsdichter, samen met Gea van Drie, op het festival Lef in De Glind, waardevol en inspirerend.

11 mei 2011 De audioversie ingesproken van mijn gedicht Sprekende stilte voor de poŽziefietsroute van Natuurmonumenten.

7 maart 2011 Publicatie van twee gedichten in het tijdschrift PoŽziepuntgl van uitgeverij Kontrast. Op 20 maart mag ik bij de presentatie van het maartnummer vijf gedichten voordragen.

7 maart 2011 Ontmoeting met Joke Meijer, beeldend kunstenaar en bestuurslid van de stichting Bomen Over Leven. Ze heeft me gevraagd om een gedicht - je raadt het onderwerp al - voor het verenigingsblad Even bijbomen. Vandaag een ontmoeting om haar schilderijen te bekijken. De verleiding om het schilderij, geÔnspireerd op Leo Vroman's gedicht Bloemen, te kopen heb ik lekker niet weerstaan.

1 februari 2011 Als dorpsdichter ben ik gevraagd om 'iets' te leveren voor de cultuurgids ņ la Carte voor de basisscholen in de gemeente Barneveld. Daar hoefde ik niet lang over na te dichten. Deze poŽziejuf komt eraan om workshops en lessen te geven.

27 januari 2011 Een avond licht van gedichten tijdens de Gedichtenwisseling in de bibliotheek van Barneveld. De dorpsdichters luisteren en laten van zich horen.

1 november In Nieuwspoort praat men over Dr. Yep, een nieuw fenomeen in de wereld van de zorg. Dr. Yep heeft een Michelin-gids samengesteld. Alleen draait het bij deze dokter niet om culinaire hoogstandjes. In de Jaargids 2011 gaat het over de prestaties van ziekenhuizen in Nederland met de ondertitel: Kies de beste zorg. En aan deze lijvige gids heb ik vele duizenden woorden mogen bijdagen. Het blijft bijzonder om eigen teksten terug te zien. 

9 september 2010 Vandaag mag ik me officieel dorpsdichter van Barneveld noemen. Voor het eerst in de geschiedenis is er een dorpsdichter aangesteld. En een duo dorpsdichters is waarschijnlijk uniek voor heel Nederland!

26 juli 2010 Mijn Smart is rondom in de letters gezet. Een reuzepauwenveer op de motorkap versterkt het totaalbeeld. Om maar eens een understatement te gebruiken, het heeft wel wat. Als je dat ook vindt, is het leuk als je naar me zwaait als ik langsletter. Hebben we een afspraak?

2 juli 2010 De trouwdag van Jacco en Olga was letterlijk en figuurlijk een heel warme dag. Een van de mooiste momenten vond ik de werkelijke huwelijksvoltrekking waarbij iedereen, hand in hand, verbonden was met het bruidspaar dat ontroerd het jawoord uitsprak. 

juli 2010 Wat een mijlpaal, mijn website is online. Ik stel voor om samen een glaasje te drinken, proost!
Gerd, bedankt. Ik geniet van je schilderijen Vogelvlucht en De Dichter die ik virtueel mag ophangen. Ze hebben een eigen plekje op de pagina's Dichter en Profiel.