Effect advies- en tekstbureau

Profiel

En profil is niet mijn meest fotogenieke kant. Daarom liever een profiel in woorden dan in beelden. 
Na het Atheneum heb ik Engels gestudeerd in de avonduren. Ruim twintig jaar heb ik in het bedrijfsleven gewerkt, bij drie verschillende werkgevers. Bij deze internationale bedrijven werkte ik op de afdelingen management, human resources, personeel en training. Naast mijn werk was en ben ik de eeuwige student en heb ik hbo-studies en diverse intensieve cursussen gevolgd. Ik noem de belangrijkste: docent NT2, personeel, communicatie, public relations, publieksgericht schrijven, mediation, Latijn, training assessor. 

Deze jarenlange ervaring die onder andere bestaat uit leerzame en inspirerende ontmoetingen, duizenden selectiegesprekken en honderden trainingen komt me uitstekend van pas in Effect advies- en tekstbureau (sinds september 2008). Ik ben Effect, aangenaam. 

Vermeldenswaard

Typisch en typerend

Empatisch, creatief, integer, leergierig, gedreven, enthousiasmerend, loyaal. Tikkeltje ongeduldig en eigenzinnig. Wars van ‘gebakken lucht’ en drukdoenerij. Snelle denker en beslisser.

De pauwenveer in het logo

Als kind al was ik gefascineerd door de kleuren in die veren. Later heb ik ze verwerkt in mijn trouwboeket. Bij het kiezen van een logo als tekstschrijver denk je al gauw aan een pen. Een ouderwetse wilde ik wel, zo'n ganzenveer uit de tijd dat belangrijke documenten nog met lak verzegeld werden. En ineens wist ik het. Het moest een pauwenveer-pen worden.

De pauw staat, behalve bol van de veren, bol van de symboliek. In zijn algemeenheid is het een symbool voor onsterfelijkheid en wederopstanding. De veer tref je aan in de volkskunst over de hele wereld en op merklappen zie je vaak een stilistische pauw. In de christelijke kunst staat de pauw onder meer voor nederigheid, het tegenovergestelde van de trotse pauw.

Het pronken met de staart door een mannetjespauw geeft een verwijzing naar het wiel; de kosmische cyclus van het leven en de dood. In India worden pauwen als rijdier met de honderd ogen afgebeeld voor de goden. De Hindoe-godin Sarasvati, godin van wijsheid en poëzie, rijdt op een pauw.